ballet teacher doing battement tendu

Termen: Battement Tendu

Bij deze oefening glijdt de werkende voet voorwaarts, zijwaarts of achterwaarts over de grond en begint gewoonlijk in de eerste of vijfde positie.Deze voet strekt zich volledig uit en keert dan terug naar de uitgangspositie. In battement tendu, leer je elke richting correct uit te voeren: voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts. In voorwaartse en achterwaartse richtingen...

Bij deze oefening glijdt de werkende voet voorwaarts, zijwaarts of achterwaarts over de grond en begint gewoonlijk in de eerste of vijfde positie.
Deze voet strekt zich volledig uit en keert dan terug naar de uitgangspositie. In battement tendu, leer je elke richting correct uit te voeren: voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts. In voorwaartse en achterwaartse richtingen staat uw voet altijd tegenover uw standhak (de hiel van het been waarop u staat) Het werkbeen is altijd vanuit de heup naar buiten gedraaid. Hou altijd contact met de vloer en til nooit je tenen op!

De battement tendu is een geweldige oefening, die uw lichaam verwarmt, uw binnenbeenspieren, uw kuiten, uw enkels en alle kleine gewrichten in uw voeten en tenen. Het versterkt je voeten en enkels. Battement tendu is overigens de voorbereiding op vele andere stappen en vormt een belangrijke basis in mijn methode. Daarom ben ik er een grote fan van.

Share

Log In

Don’t have an account?