BALLET WORKOUT

Ballet Workout is een unieke methode gebaseerd op de basiselementen van klassiek ballet. Onze Ballet Workout-lessen voor volwassenen zijn geschikt voor beginners en vrouwen met eerdere ervaring in ballet. Daarom is iedereen van 16 tot 70 jaar welkom. De les bestaat uit een warming-up, barre, middenoefeningen, grondoefeningen en choreografie.

Doe mee met de Ballet Workout les

Vul het formulier in om uw plaats te claimen en wij zullen u verwelkomen in de studio.

  WAT IS BALLET WORKOUT EN WAAROM IS HET REVOLUTIONAIR IN DE BALLETWERELD?

  Het programma is speciaal ontworpen zodat er geen voorafgaande dans- of fitnesservaring nodig is en u in korte tijd de basiselementen van ballet kunt leren. We ‘pompen’ de spieren dus nooit, maar werken aan een balletlichaam met sterke, lange en slanke spieren met een minimaal volume. U verbetert uw conditie en houding, natuurlijk allemaal op klassieke muziek. Ontdek een unieke vorm van schoonheid door bewegingen en interactie met muziek. Samengevat, door het artistieke en fysieke samen te brengen werken we tegelijkertijd aan lichaam en ziel. We beoefenen een hoge kunstvorm en hebben vervolgens een voldaan en heerlijk gevoel na de les.

  BALLET WORKOUT IS VOOR DIEGENEN DIE

  ballet teacher in ballet pose
  ballet teacher stretching

  OVER TATEVIK MKRTOUMIAN

  • Afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen
  • Aanbevolen in Elle, Marie-Claire en L’Officiel Arabia
  • Prima Ballerina bij Vanemuine Theatre
  • Meer dan 2000 voorstellingen en balletcompetities
  • Danser en choreograaf voor VTM, Music for Life en Ballet Vlaanderen.
  • Gewerkt in Estland, België en VAE
  • Toerde doorheen Europa als ballerina
  • Masterclasses in Rusland en Dubai 2022
  • Oprichter van de Ballet Workout School Methode, Boek en App.

  RECENTE SHOWS

  GALERIJ

  PRIJS

  €17 voor een proefles en €150 voor een 10 beurtenkaart.

  FAQ

  Wat moet ik dragen?

  U moet zich comfortabel voelen en kunnen bewegen. Voor een proefles zijn bijvoorbeeld een yoga- of stretchbroek, een topje en sokken voldoende. Voor de verdere lessen zijn balletschoenen en danskleding tegen een lage prijs verkrijgbaar op de site en ter plekke. Zorg voor voldoende water om te drinken tijdens de les. Dus schrijf u nu in en kom langs voor een proefles!

  Is eerdere ervaring vereist?

  Er is geen ervaring of lenigheid vereist voor de Ballet Workout lessen. Net zo belangrijk, u hoeft geen perfect lichaam te hebben of lenig te zijn. We werken aan uw lenigheid, coördinatie muzikaliteit en leren dansen in de les. Daarom hebben we een niet-oordelende, complexvrije sfeer in de les waar we positief aan ons lichaam werken en genieten van het gevoel van dans en ballet.

  Kan ik komen wanneer ik wil?

  Ja, u kunt kiezen op welke dag u naar de les wilt komen en u kunt op elk moment beginnen tussen september en juni. Verder is ons rooster flexibel en kunt u elke week een andere dag kiezen. 

  Wat als ik de les een week oversla?

  Het is geen probleem, u kunt de draad weer oppakken zodra u weer kunt. Uiteindelijk is het het beste als u een regelmatig schema aanhoudt voor uw lessen, maar als u toevallig een periode niet kunt komen, mag u de draad weer oppakken zodra je weer kunt. In feite is het belangrijkste dat u uw goede gewoonten weer oppakt.

  Zullen er voorstellingen zijn?

  Wij organiseren jaarlijks een voorstelling waar u als volwassen beginnende balletdanser aan mee kunt doen, maar het is niet verplicht. U mag de choreografie aan het eind van de les oefenen en naarmate het jaar vordert kijken of u klaar bent om aan de voorstelling mee te doen en dienovereenkomstig uw doelen hoger stellen. Desalniettemin is het een ongelooflijke ervaring en een geweldige kans om op het podium te staan en een prachtige choreografie te dansen in een echt balletkostuum. Maar voor nu, kom gewoon naar de les en maak een eerste stap in de richting van uw ballet doelen en dromen.

  Is Ballet Workout iets voor mij, zelfs als ik niet mager, fit of erg jong ben?

  Alle leeftijden en maten zijn welkom. Natuurlijk wordt u in onze lessen door niemand beoordeeld. Iedereen oefent samen en werkt aan zichzelf in een echt positieve en comfortabele sfeer. Alleen in een positieve omgeving kan echte vooruitgang worden geboekt.

  Is het echt mogelijk om op volwassen leeftijd de basis van ballet te leren?

  Ja, dat is zeker mogelijk. Als u professioneel wilt dansen moet u rond uw 5e jaar beginnen. Maar als u voor uw gezondheid en plezier wilt dansen is het absoluut mogelijk om in korte tijd op een correcte en veilige manier ballet te leren. In onze balletstudio voor volwassenen wordt u altijd begeleid door professionele ballerina’s die ervoor zorgen dat u alles op de juiste manier leert zonder uw lichaam te forceren.

  Is ballet ongezond voor je lichaam als volwassene?

  Net als in topsport kan professioneel ballet waarbij u tot 10 uur per dag danst tot blessures leiden. Als u maximaal 1 of 2 uur per dag lessen volgt die gericht zijn op beginners dan is het programma aangepast en worden de lessen onder professionele begeleiding gegeven. Verder is ballet erg goed voor uw houding, lenigheid en kracht. We besteden veel aandacht aan de juiste vorm van elke oefening, waardoor u zich ook meer bewust wordt van uw lichaam en dus minder kans hebt op blessures. De oefeningen in onze lessen zijn aangepast aan een beginners niveau.

  Tot slot, wanneer kan ik beginnen?

  Schrijf u in via het inschrijfformulier op onze website en begin met de eerstvolgende les. Wacht dus niet te lang om te beginnen anders verliest u uw motivatie.

  ANDERE LESSEN

  stretching class in ballet studio
  Stretchingles

  Deze les zal u verlossen van alle stress in uw lichaam, uw benen en heupen flexibeler maken en de spanningen in uw lichaam uitbalanceren. U leert op een correcte en gezonde manier stretchen in een groep van enthousiaste vrouwen.

  Learn More
  Pre-Advanced

  Doe je al jaren aan ballet? Lessen voor gevorderde dansers met eerdere balletervaring. De les omvat barre, centrum, pirouettes en sprongen. Afhankelijk van het groepsniveau doen we in deze les ook pointes techniek.

  Learn More
  Privéles

  Krijg privéles van een professionele ballerina! Of u nu een beginnende balletdanser bent, een professionele danser of een atleet. In deze les krijgt u 100% aandacht en individuele benadering van uw professionele balletjuf.

  Learn More

  Log In

  Don’t have an account?